Krop og bevægelse.

MÅL:

At barnet følger glæder ved at bevæge sig.
At barnet har forskellige tilgang til bevægelse.
At barnet tør prøve noget nyt.
At barnet opnår god fin/grov motorik.
At barnet får en god og nærende kost samt gode spisevaner.
At barnet bliver selvhjulpent
At barnet er bevist om sin egen krop.

 

 

HVAD GØR VI:

Vi lære børnene at bruge deres muligheder for at blive selvhjulpent, med hensyn til at tage tøj tøj, sko, sutsko af og på. Vi lære børnene en god og grundlæggende hygiejne. Vi lære børnene at spise en sund og varieret kost, med meget grønt til hver måltid. De voksende er gode rollemodeller, som spiser det sammen som børnene. Vi går tur i vores nærområde hvor der er forskellige udfordringer, vi bruger anlægget og stranden meget. Vi bruger TRAS MO ( tidligt registrering af motorik ), for at se hvor vi kan sætte ind hvis der er brug for noget ekstra.
Vi øver med saks, tegner både ind på papir og ude på fliser, vi laver puslespil, putte ting i kasser, gætte ting man kan røre ved.

 

 

SÅDAN FORGÅR DET I PRAKSIS:

Vi øver med de små så de kan lære at kravle, støtter dem i at rejse sig op ved ting, og når de tager de første skridt.
Vi øver i at tage tøj af og på, hjælper dem som det kniber med.
vi samler ting når vi er på tur, pinde, kastanjer, blade, som vi kan bruge når vi laver bordpynt til vores sommerfest, vi laver roelygter til vores lygtefest, laver julepynt sammen med bedsteforældre.
Vi lære at vaske hænder når vi kommer ind udefra, efter hver toiletbesøg, når vi har spist, så vi dermed opnår en god og sund hygiejne.